Futurama, Teemu Manninen

Futurama

Teemu Manninen

Kaunokirjallisuus ja runot
PoEsia
Suomi, 2010
Kirja kerrallaan

Futurama on runoilija Teemu Mannisen, suomalaisen flarfin isähahmon, science fiction -triptyykin Avaruusooppera Aurinkolaiva ensimmäinen osa. Kokoelma on löyhästi runoelmamainen ja scifi-henkinen dystooppinen kertomus innovaatio-Suomesta globaalin kulutuskapitalismin kourissa. Milleniumin alun maailma paljastuu teoksessa toiseksi planeetaksi. Millaista on elää historian lopussa, kun kaikki aikaisemmin tärkeä banalisoituu tosi-tv -hurmokseksi?

Kertojaääni soljuu skitsofreenisesti eteenpäin halki mielisairaan maailman, jota kansoittavat oudot, tarunomaiset olennot, kuten pissikset, fruittarit ja muut anonyymit internetin runkkarit, epäonninen supersankari Teknomies, karkkia oksenteleva Keith Richards, kuuta hallitseva paholaisten keisari ja monet muut mielipuoliset ja mielikuvitukselliset otukset. Absurdin huumorin, kriittisen paranoian ja lempeän ironian menetelmin kuljetaan kohti toivoa, "dyykkauksen eetosta", joka kiteytyy pärjäämisyhteiskunnan katveissa ja huomiotalouden marginaaleissa rehottavan uuden rikkaruohojen heimon kehotukseen olla asumatta kaupungissa, olla syömättä kapitalistin pöydästä: syökää ennemmin jätteitä kuin hullujen keisarien tähteitä.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.