Hakaristin leimaama, Ville Kaarnakari

Hakaristin leimaama

Ville Kaarnakari

Suomi, 2014
Tammi

Suomen sotilas, jonka sankaruus mitätöitiin

Suomalaisen SS-miehen rankat koettelemukset sotarintamalla olivat pientä sen raskaan ristin rinnalla, jota hän rauhan tultua kantoi lopun elämäänsä.

Nuori ja seikkailuhenkinen luutnantti Klaus Runolinna haluaa antaa maalleen kaikkensa. Arvokkaimman koulutuksen ja kokemuksen saadakseen hän liittyy Suomen sodanaikaisen liittolaisen Saksan SS-joukkoihin, päätyy Wiking-divisioonaan ja taistelee Neuvostoliiton rintamalla Kaukasuksella. Rauhan jälkeen Suomi, joka lähetti hänet sotaan, kääntää tylysti selkänsä hakaristin leimaamalle soturille. Vauhdikas jännitysromaani on rohkea keskustelunavaus jälkiviisaasta tuomitsemisesta.

Suositusta Operaatio-sarjasta tunnettu Ville Kaarnakari on uudenlaisen sotaromaanin kehittäjä, jolla ei lajityypissä juuri ole kilpailijoita. Hän on reservin majuri ja palvellut mm. rauhantehtävissä Lähi-idässä. Hän kirjoittaa myös Legioonalainen Peters -sarjaa Kyösti Pietiläisen kanssa.

Myynnissä olevat kirjat

Kunto
Sidosasu
Hinta
Hyvä
Nidottu (1 . p.)
5.00 €

Kirjan aiheita

Runolinna Klaus, fikt, sotakirjallisuus, sotatoimet, toinen maailmansota, sotarintama, 1940-1945, natsit, suomalaiset, divisioonat, SS-joukot, hylkiöt, sotilaat, muistelu, 1961.