Käen kutsu, Robert Galbraith

Käen kutsu

Robert Galbraith Ilkka Rekiaro

Kaunokirjallisuus ja runot
Cormoran Strike : 1
Suomi, 2013
Otava

Kun kaunis, ongelmien piinaama mallityttö putoaa lumen peittämältä parvekkeelta Mayfairissa, kaikki viittaa itsemurhaan. Veljellä on kuitenkin epäilyksensä, ja hän palkkaa yksityisetsivä Cormoran Striken tutkimaan tapausta. Strike on Afganistanin sodan sekä ruumiillisesti että henkisesti rampauttama veteraani, joka kamppailee saadakseen otteen elämästään. Uusi tapaus turvaa hänen taloudellisen toimeentulonsa, mutta vaatii myös veronsa: mitä syvemmälle Strike sukeltaa nuoren mallin mutkikkaaseen maailmaan, sitä synkemmäksi se paljastuu - ja sitä lähemmäs vaaraa hän itse joutuu...

Kiehtova, hienostunut mysteeri, jonka taustana on Lontoo, Mayfairin hiljaisilta kaduilta East Endin pimeisiin pubeihin ja Sohon vilinään. Käen kutsu on J.K. Rowlingin ylistetty, ensimmäinen Galbraith-salanimellä julkaistu dekkari.

Kirjan aiheita

Strike Cormoran, fikt, jännityskirjallisuus, salapoliisikirjallisuus, kuolema, valokuvamallit, kavallus, lakimiehet, kateus, puolisisarukset, ottolapset, velipuolet, aviottomat lapset, sotaveteraanit, Afganistanin sota, yksityisetsivät, kaupungit, Iso-Britannia, Lontoo, 2010-luku.