Kauneuden suurlähettiläs : Raili Hulkkonen, Pirkko Vekkeli

Kauneuden suurlähettiläs

Raili Hulkkonen

Pirkko Vekkeli

Kaunokirjallisuus ja runot, Koti ja sisustus, Luonnontieteet, Liikunta ja Terveys
Suomi, 2014
Paasilinna

Valtakunnan ykkösmeikkaajaksi tituleerattu Raili Hulkkonen aloitti työnsä 1960-luvulla hilkkapäisenä kosmetologina. Hän erottui nopeasti joukosta tyylitajunsa, palavan intonsa ja "hyvien käsiensä" ansiosta. Hulkkosesta tuli ensimmäisiä ammattimeikkaajia maassamme, arvostettu kauneuden pioneeri, joka on puhunut aina hyvän ihonhoidon ja perustyylitajun puolesta.

Lehtien muotijuttujen meikkaajana Raili Hulkkonen oli ensimmäisten joukossa - ellei ensimmäinen. Kun mallit olivat siihen asti kantaneet meikkejä mukanaan ja sutaisseet kuka milläkin taidolla itselleen kuvausmeikin, Raili Hulkkosen myötä kehiin kutsuttiin ammattilaiset, ja hänen jalanjäljissään kehittyi kokonainen meikkitaiteilijoiden ammattikunta. Itse Raili ei itseään taiteilijaksi kutsu, vaikka moni muu olisi valmis antamaan hänelle tämän arvonimen. Hulkkosen tyylitaju on ennennäkemätön. Hänen työnsä ei rajoitu pelkkiin kasvoihin, hän etsii aina asiakkaalleen kokonaisvaltaista tyyliä, ehdottaa vaatevalintoja ja kampaustyyliä myöten jokaiselle tämän persoonaa parhaiten korostavaa ja parasta esiin tuovaa lookia.

Lehtien muotikuvien kautta Raili Hulkkosen löysivät julkisuuden henkilöt, jota etsivät tukea imagoasioissa. Raili on meikannut liki viisikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana huippumalleja, bisnesväkeä, poliitikkoja ja viihdemaailman kirkkaimpia tähtiä. Hän oli mukana, kun ensimmäinen presidentinrouva Suomessa rakensi tyyliään ammattilaisten avulla. On koko joukko huippuartisteja, jotka eivät astu julkisuuteen ilman Railin kauneuskäsittelyä. Tellervo Koivistosta Paula Koivuniemeen, Jutta Urpilaisesta Katri Helenaan, Niina Kurkisesta Merja Larivaaraan ovat upeat naiset luottaneet Raili Hulkkoseen.

Hulkkonen on maskeerannut myös elokuvia ja tv-sarjoja. Ensimmäisestä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuoreimpaan hänen kädenjälkensä on näkynyt kilpailijoiden meikeissä, samoin hittisarjassa Vain elämää.

Runsaasti kuvitetussa kirjassa kurkistetaan Raili Hulkkosen elämään, balettitanssia harrastaneesta lapsesta kansakunnan ykkösmeikkaajaksi. Näkemyksiään kertovat monet Railin luottoasiakkaat Pirkko Mannolasta Baba Lybeckiin, ystävät, kollegat, opettajat ja oppilaat.

Kirja sisältää myös Raili Hulkkosen kauneusaapisen: ohjeita ja vinkkejä kauniimman minä luomiseksi - jokaiselle meistä.

Myynnissä olevat kirjat

Kunto
Sidosasu
Hinta
Hyvä
Sidottu
6.00 €

Kirjan aiheita

Hulkkonen Raili, elämäkerrat, muistelmat, henkilökuvat, meikkitaiteilijat, maskeeraajat, meikkaus, kauneudenhoito, julkisuuden henkilöt.