Kuudes mies, John Boyne

Kuudes mies

John Boyne Laura Beck

Suomi, 2013
Bazar

On syyskuu 1919. Kaksikymmenvuotias Tristan Sadler matkustaa Lontoosta junalla Norwichiin toimittaakseen joitakin kirjeitä Marian Bancroftille. Tristan taisteli Marianin veljen Willin rinnalla ensimmäisessä maailmansodassa, kunnes vuonna 1917 Will päätti jättää sotatantereet ja julistautui aseistakieltäytyjäksi. Will teloitettiin petturina, mikä tuotti Bancroftin perheelle suurta häpeää.

Kirjeet eivät kuitenkaan ole todellinen syy Tristanin vierailulle. Hän kantaa sielussaan suurta salaisuutta, jonka hän mielellään paljastaisi Marianille. Jos vain löytäisi siihen tarpeeksi rohkeutta. Kulkiessaan sodasta toipuvan kaupungin kaduilla Will kertoo Marianille hänen ja Willin ystävyydestä, joka kantoi Aldershotin harjoittelukentiltä Pohjois-Ranskan taisteluhautoihin. Hän kertoo läheisen ystävyyden synnyttämistä onnenhetkistä ja itsensä löytämisestä sekä lopulta epätoivon ja tuskan täyttämistä ajanjaksoista.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.

Kirjan aiheita

Sadler Tristan, fikt, sotakirjallisuus, historialliset romaanit, psykologiset romaanit, metafiktio, takaumat, ystävyys, sotilaat, englantilaiset, homoseksuaalisuus, kielletty rakkaus, miehet, taistelut, ensimmäinen maailmansota, 1916, simputus, aseistakieltäytyminen, totaalikieltäytyminen, pasifismi, sota-aika, sotilaskoulutus, mustasukkaisuus, sankaruus, pelkuruus, petos, teloitus, häpeä, kirjeet, kohtaaminen, Norwich, 1919, homot, kustannustoimittajat, kirjailijat, siskot, kasarmit, Iso-Britannia, Aldershot, sotarintama, Ranska, kaupungit, Lontoo, 1970-luku.