Leonardo oikealta vasemmalle, Marjatta Levanto

Leonardo oikealta vasemmalle

Marjatta Levanto Laura Lahdensuu

Luonnontieteet, Taide ja musiikki, Kaunokirjallisuus ja runot, Historia
Suomi, 2014
Sotateos

Leonardo da Vinci, ammatti yleisnero. Arkkitehti, insinööri, maalari, kuvanveistäjä, luonnontieteilijä, keksijä ja filosofi. Leonardoa on kutsuttu maailmanhistorian uteliaimmaksi ihmiseksi. Kouluja käymätön maalaispoika Vincin kaupungista luotti vain itse hankittuun tietoon. Havainnoista ja ajatuksista täyttyi kymmeniätuhansia sivuja muistikirjoihin, joista suurin osa on kadonnut. Säilyneet arviolta 14 000 sivua ovat runsaudensarvi: mm. luonnoksia, mietelauseita, vitsejä, kertomuksia, reseptejä.

Leonardo on arvoitus edelleen, viisisataa vuotta kuolemansa jälkeen. Mitä hänestä lopultakin tiedetään? Maalarina hänen tuotantonsa ei ylitä 20 teosta, veistoksia ei valmistunut yhtäkään. Ainuttakaan rakennussuunnitelmaa ei toteutettu, yksikään keksintö ei ole säilynyt jälkipolville. Tätä kaikkea pohditaan teoksessa Leonardo oikealta vasemmalle. Nuorelle lukijakunnalle suunnattu kutkuttava tietokirja esittää paljon kysymyksiä, joista osaan vastataan, osa jätetään lukijalle pohdittavaksi.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.

Kirjan aiheita

Leonardo, da Vinci, henkilöhistoria, kuvataiteilijat, taidemaalarit, tiedemiehet, keksijät, kuvataide, maalaustaide, piirustustaide, renessanssi, lapset, muotokuvat, piirustukset, taidehistoria, tieteenhistoria, kulttuurihistoria, taidekasvatus, Italia, tutkimustyö, bildkonst, bildkonstnärer, konstfostran, konsthistoria, kulturhistoria, målare (konstnärer), personhistoria, renässansen, uppfinnare, vetenskapshistoria, vetenskapsmän, Italien.