Luontoillan seitsemän veljestä, Iiris Kalliola

Luontoillan seitsemän veljestä

Iiris Kalliola

Viihde ja media, Kaunokirjallisuus ja runot, Yhteiskunta ja politiikka, Eläimet ja luonto, Luonnontieteet
Suomi, 2013
Tammi

Elävästi kuvitettu kirja piirtää henkilökuvat alkuperäisen Luontoillan asiantuntijoista. Se valottaa näiden miesten elämää ja suhdetta luontoon ja sen muutoksiin ennen ja nyt.

Veikko Neuvosen toimittamaa Luontoilta -radio-ohjelmaa odotettiin mielenkiinnolla tuhansissa suomalaiskodeissa yli 32 vuoden ajan. Studiossa asiantuntijoina toimineet Harri Dahlström, Matti Helminen, Ilkka Koivisto, Kauri Mikkola, Seppo Vuokko ja Seppo Vuolanto vastasivat leppoisasti, myötäelävällä kiinnostuksella ja huumorillakin höystäen mitä visaisimpiin, yllättäviin ja kummallisiinkin kysymyksiin.

Vastaukset edustivat tiedon popularisointia parhaimmillaan ja lisäsivät kuulijoiden kiinnostusta ympäristöasioihin. Keitä olivat nämä miehet: tutkijoita, virkamiehiä, luontotiedon monipuolisia taitajia, taiteen ystäviä - ihmisiä, jotka ymmärtävät oppia elämästä. Nyt he kertovat mikä herätti heissä elinikäisen uteliaisuuden luonnon eliöihin ja ilmiöihin.

Kirjan aiheita

Neuvonen Veikko M, Dahlström Harri, Helminen Matti, Koivisto Ilkka, Mikkola Kauri, Vuokko Seppo, Vuolanto Seppo, Luontoilta radio-ohjelma, Luontoilta televisio-ohjelma, henkilökuvat, biologit, luonto, asiantuntijat, toimittajat, radio-ohjelmat, televisio-ohjelmat, eläimet, käyttäytyminen, luonnonsuojelu, vesiensuojelu, ympäristönsuojelu.