Maailman paras keittokirja : Pitkän ja onnellisen elämän ruokaa, Niklas Ekstedt

Maailman paras keittokirja

Pitkän ja onnellisen elämän ruokaa

Niklas Ekstedt Henrik Ennart

Ruoka ja juoma
Suomi, 2016
Atena

Mitä maailman terveimmät satavuotiaat syövät? Maailmassa on niin kutsuttuja blue zone -alueita, joilla ihmiset elävät paitsi hyvin myös poikkeuksellisen pitkään. Näillä sinisillä alueilla Italiassa, Kreikassa, Japanissa, Keski-Amerikassa ja Skandinaviassa syödään niin hyvin ja terveellisesti, että satavuotiaita on enemmän kuin muualla maailmassa.Tässä kirjassa tiedetoimittaja Henrik Ennart selvittää, mitä sinisten alueiden asukkaat syövät ja mistä raaka-aineista ja miten he ovat ruokansa valmistaneet. Ennartin löytöjen perusteella huippukokki Niklas Ekstedt on laatinut yli viisikymmentä herkullista ruokaohjetta. Kulinaristisella löytöretkellä käydään Japanissa syömässä paistettua riisiä tofun ja sateenkaarivihannesten kera, Italiassa simpukkapastaa ja grillattua vesimelonia, Kreikan saaristossa mintulla ja jugurtilla ryyditettyä kanasalaattia, Costa Ricassa perinteisiä tacoja herkullisella mangosalsalla ja Smoolannissa peruna-fenkolikeittoa ja omenaista tuorepuuroa. Maailman paras keittokirja poimii rusinat eri maiden ruokavalioista ja tuo pitkän iän salaisuuden jokaiseen keittiöön.

Myynnissä olevat kirjat

Kunto
Sidosasu
Hinta
Uusi
Sidottu (1 . p.)
8.00 €

Kirjan aiheita

ruokaohjeet, ruokavaliot, pitkäikäisyys, ravinto, vaikutukset, elinikä, ravitsemus.