Myrskyn silmässä : eurokriisistä eteenpäin, Olli Rehn

Myrskyn silmässä

Eurokriisistä eteenpäin

Olli Rehn

Raha ja talous
Suomi, 2012
Otava

Kriisi kärjistyy. Mietimme vaihtoehtoja. Ehtisitkö lähiaikoina käymään Berliinissä?

Keväällä 2010 unelma euroon ankkuroituvasta vakaasta taloudesta oli murskana. Euro oli muuttunut kreikkalaiseksi tragediaksi, Eurooppa oli syöksymässä syvään lamaan ja hajoamassa pirstaleiksi. Olli Rehn aloitti tuolloin työnsä talous- ja raha-asiain komissaarina. Hänestä tuli kertaheitolla eurooppalaisen vapaapalokunnan varapäällikkö, jonka tehtävänä oli sammuttaa palavat kriisipesäkkeet ja aloittaa euron valuvikojen korjaus. Eurokriisiä sammuttaessaan Rehn on kamppaillut niin markkinavoimien, europäättäjien kuin lyhytnäköisten populistien kanssa. Hänen tavoitteenaan on ollut "säilyttää euro palasena Eurooppaa jokaisen taskussa".

Tämä kirja on raportti myrskyn silmästä ja pamfletti siitä, miten eurokriisistä päästään eteenpäin. Rehn muistuttaa, että euroaluetta ja Suomea odottavat perimmäiset valinnat, joilla ratkaistaan euron ja maanosan kohtalo. "Kärsivälliset perivät maan. Niin se on myös euron ja Euroopan kanssa."

Myynnissä olevat kirjat

Kunto
Sidosasu
Hinta
Erinomainen
Sidottu
4.00 €

Kirjan aiheita

Euroopan unioni, Euroopan talous- ja rahaliitto, yhteisvaluutta, euro, rahoitusmarkkinat, kriisit, velkakriisit, finanssikriisit, taloudelliset kriisit, talouspolitiikka, rahapolitiikka, kansainvälinen talous, EU-maat, Eurooppa.