Nälkäinen lohikäärme : Kiinan marssi maailman talousmahdiksi, Petri Saraste

Nälkäinen lohikäärme

Kiinan marssi maailman talousmahdiksi

Petri Saraste Frank-Ren Lehberger

Yhteiskunta ja politiikka, Raha ja talous, Maantiede
Suomi, 2010
Kirjapaja

Kiinan kansantasavalta täytti 60 vuotta 1. lokakuuta 2009. Kommunistisen Kiinan avautumisesta on kulunut runsaat 30 vuotta, ja maan taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta kasvaa kovaa vauhtia. Tätä vuosisataa on jopa ryhdytty kutsumaan kiinalaiseksi vuosisadaksi. Toukokuussa 2010 avautuu Shanghain maailmannäyttely, josta on tulossa historian suurin maailmannäyttely. Näyttelyyn odotetaan 70 miljoonaa vierasta. Mikä on Kiinan merkitys nyt ja tulevaisuudessa? Mitä Suomen ja Euroopan tulee Kiinasta ajatella? Pitääkö suomalaisten yhtiöiden olla Kiinassa olla ja kannattaako sinne enää mennä? Näihin kysymyksiin kirjassa etsitään vastauksia monin esimerkein. Kirjoittajat ovat pohtineet Kiinan tilannetta muun muassa Nokian ja Shellin Jorma Ollilan, Koneen Antti Herlinin sekä Metson Jorma Elorannan kanssa. Esimerkkiyrityksinä kirjassa on myös muun muassa Coca-Cola, Danone ja Siemens.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.

Kirjan aiheita

yhteiskunta, talous, talouskasvu, politiikka, tulevaisuus, yhteiskuntakuvaus, liike-elämä, verkostot, kansainväliset yritykset, taloudellinen kehitys, uudistukset, suurvallat, yhteiskunnallinen muutos, talouspolitiikka, Kiina.