Panssarikreivi : kenraali von Strachwitzin elämä, Raymond Bagdonas

Panssarikreivi

Kenraali von Strachwitzin elämä

Raymond Bagdonas Lauri Mäkelä

Kaunokirjallisuus ja runot, Yhteiskunta ja politiikka, Historia
Suomi, 2014
Koala-kustannus

Hyazinth Graf von Strachwitz oli Saksan maavoimien palkituin rykmentinkomentaja ja tappavan tehokas panssarijoukkojen komentaja. Hänet palkittiin Saksan korkeimmin kunniamerkein sekä henkilökohtaisesta rohkeudesta että johtajantaidoista. Von Strachwitz saavutti tarunhohtoisen aseman itärintamalla taistelleiden keskuudessa ja sai heiltä liikanimen panssarikreivi, mutta myös haavoittui neljätoista kertaa. Tämä kertoo hänen tavastaan johtaa joukkojaan edestä. Myös neuvostoarmeija tunnusti kreivin saavutukset lupaamalla palkkion hänen päästään.

Von Strachwitz oli sleesialainen aristokraatti, joka vaihtoi ratsuväestä panssarijoukkoihin nähtyään aselajin tehokkuuden sotaharjoituksissa. Hän saavutti menestystä panssarijoukkojen komentajana Ranskassa, Jugoslaviassa ja Neuvostoliiton sotaretkellä. Panssarikreivi taisteli aina kärjessä ja osallistui muun muassa Stalingradin, Harkovan, Kurskin ja Narvan taisteluihin. Kreivi oli omimmillaan johtaessaan panssareitaan vapaasti, mieluiten vihollislinjojen takana. Hän saavutti paljon hyvin vähäisin voimavaroin, korvaten puutteet aloitteellisuudella, rohkeudella, taktisella osaamisella ja mielikuvituksella. Panssarikreivi ei pitänyt kirjaa henkilökohtaisista voitoistaan, mutta 150-200 tuhotulla vihollispanssarivaunulla hän lukeutuu panssarijoukkojen menestyksekkäimpiin vaununjohtajiin.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.

Kirjan aiheita

von Strachwitz Hyazinth Graf, elämäkerrat, toinen maailmansota, sotasyyllisyys, vankeus, sotahistoria, Saksa.