Pullopostia, Jussi Adler-Olsen

Pullopostia

Jussi Adler-Olsen Katriina Huttunen

Kaunokirjallisuus ja runot
Adler-Olsen, Jussi : 2
Suomi, 2014
Gummerus

Kaksi veljestä herää tiukasti sidottuina venevajassa lähellä merta. Kylmäverinen kidnappaaja on jossain mutta palaa varmasti takaisin. Siteistä ei pääse irti, mutta löytyy pullo ja paperia...

Vuosikausia myöhemmin apulaispoliisikomisario Carl Morck saa käsiinsä poliisilaitoksella lojuneen pullon, jonka sisällä on avunpyyntö. Osasto Q on lähes mahdottoman tehtävän edessä. Mitä hädin tuskin luettava viesti tarkoittaa? Tutkimukset vievät 1990-luvulla kadonneiden jehovantodistajaveljesten jäljille. Jos kyse on poikien viimeisestä elonmerkistä, miksei perhe ole koskaan ilmoittanut heidä kadonneiksi?

Ennen kuin Morck, Assad ja Rose huomaavatkaan, he ovat hermojaraastavan tapahtumasarjan kannoilla. Lisäksi eräs perheenäiti alkaa penkoa miehensä salaperäistä menneisyyttä, mutta totuudesta voi joutua maksamaan hengellään...

Kirja on Carl Morckista ja ratkaisemattomia rikoksia selvittävästä Osasto Q:sta kertovan sarjan kolmas osa. Tanskalaisen menestyssarjan edelliset osat ovat Vanki ja Metsästäjät.

Kirjan aiheita

Mørck Carl, fikt, psykologinen jännityskirjallisuus, poliisikirjallisuus, selvittämättömät rikokset, ihmisryöstöt, menneisyys, pulloposti, sieppaukset, veljet, Jehovan todistajat, uskonto, eristys, avioliitto, kriisit, salaisuudet, aviomiehet, rikosetsivät, kaupungit, Tanska, Kööpenhamina, 2010-luku, kirjallisuuspalkinnot, Lasiavain, 2010.