Rautaesiripun takana : kaukopartiosta Vorkutan vankileirille, Olavi Lempinen

Rautaesiripun takana

Kaukopartiosta Vorkutan vankileirille

Olavi Lempinen

Kaunokirjallisuus ja runot, Yhteiskunta ja politiikka, Historia
Suomi, 2016
Otava

Jatkosodassa osasto Marttinan kaukopartiojoukoissa radistina palvellut inkerinsuomalainen kersantti Veikko Piiparinen pidätettiin kaksi ja puoli vuotta sodan päättymisen jälkeen, ja punainen Valpo luovutti hänet Neuvostoliittoon. Napapiirin pohjoispuolella Jäämeren tuntumassa sijainneessa Vorkutan hiilikaivoshelvetissä hän virolaistui vankitoveriensa seurassa. Stalinin kuoleman jälkeen Piiparista ei päästetty Suomeen vaan lähettiin Tallinnaan, jossa Suomen palauttamia loikkareita ja lännen lähettämiä agentteja oli teloitettu KGB:n vankityrmissä. Kirjassa kuvataan kaukopartioita ja sodanjälkeistä asekätkentää ja miinanraivausta sekä Neuvostoliiton vankileirejä ja armotonta elämää miehitetyssä Virossa.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.

Kirjan aiheita

Piiparinen Veikko, poliittinen toiminta, sotilaat, asekätkentä, tuomiot, sodanjälkeinen aika, maastakarkotus, karkotus, Suomi, Neuvostoliitto, vankeus, vankileirit.