Red notice : kuinka minusta tuli Putinin vihollinen numero yksi, Bill Browder

Red notice

Kuinka minusta tuli Putinin vihollinen numero yksi

Bill Browder Jorma-Veikko Sappinen

Historia, Yhteiskunta ja politiikka, Kaunokirjallisuus ja runot
Suomi, 2015
WSOY

Yksi mies vastaan Putinin hallinto

"Kuin huipputason trilleri, sankarina jokamies vieraassa vihamielisessä maassa, yksin ja vaarassa – tarina on tosi, ja se on tarina joka on pakko kertoa." – Lee Child

Bill Browder perusti 90-luvulla Hermitage Capital -sijoitusrahaston Moskovaan. Sijoitusten arvo kasvoi pian miljardeihin. Browder alkoi paljastaa oligarkkien laittomia toimia ja puuttua laajamittaiseen korruptioon Venäjällä, kunnes Putinin hallinto karkotti hänet maasta ja heitti Browderin asianajajan Sergei Magnitskin vankilaan. Magnitski kuoli eristyssellissä pahoinpideltynä, 37-vuotiaana, paljastettuaan Venäjän hallituksen virkamiesten junaileman miljoonaluokan veropetoksen. Magnitskille omistettu Red Notice on paitsi poikkeuksellinen tarina yhden ihmisen kamppailusta korruptoitunutta valtakoneistoa vastaan, myös pysäyttävä dokumentti nyky-Venäjän hallinnon kyynisestä voimapolitiikasta.

Bill Browder (s.1964) on Amerikan kommunistisen puolueen presidenttiehdokkaan Earl Browderin pojanpoika, joka kapinoi sukuaan vastaan ryhtymällä megakapitalistiksi, mutta päätyi ironista kyllä ihmisoikeusaktivistiksi. Viimeiset viisi vuotta Browder on kampanjoinut Venäjän taloudellista korruptiota ja ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Venäjä yritti toistuvasti painostaa Interpolia laatimaan Browderista kansainvälisen pidätysmääräyksen eli Red Noticen - tuloksetta.

Myynnissä olevat kirjat

Kunto
Sidosasu
Hinta
Erinomainen
Sidottu
12.00 €

Kirjan aiheita

Browder Bill, Magnitski Sergei, Putin Vladimir, muistelmat, henkilöhistoria, liikemiehet, asianajajat, yhteiskuntafilosofia, Venäjä, poliittinen kulttuuri, eliitit, korruptio, valta, hallinto, vankeus.