Sukupolvien silmukat, Pia Ketola

Sukupolvien silmukat

Pia Ketola Marko Mäkinen

Liikunta ja Terveys, Urheilu ja Harrastukset
Suomi, 2014
Maahenki

Neulemalleja museoiden kätköistä: Kirja sisältää yli 30 kansanomaista sukkaa ja lapasta 1700-luvulta 1940-luvulle. Museoihin arkistoidut, taidokkaat, ohuesta langasta tehdyt sukat ja lapaset ovat saaneet nykyaikaan sopivat ohjeet, joissa silmukoiden ja kuvioiden määrää on maltillisesti vähennetty. Ohjeet vaihtelevat helpoista hyvinkin vaativiin kirjoneuleisiin.

Ohjeet on ryhmitelty kokonaisuuksiksi, joihin on liitetty sukkiin ja lapasiin liittyviä tarinoita ja taustatietoa. Niiden avulla lukija pääsee tutustumaan sukkien ja lapasten merkitykseen karjalaisten esiäitiemme elämässä. Taustatietoja on tarkasteltu käsityöharrastajien näkökulmasta, eikä niitä ole tieteelliseltä pohjalta tutkittu.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.

Kirjan aiheita

neulonta, virkkaus, käsityöt, kirjoneuleet, lapaset, sukat, käsityöperinne, handarbetsbeskrivningar, stickning, virkning, mönsterstickade plagg, vantar, strumpor, hantverkstradition, Karjala, Karelen.