Tapetinvärinen : toisten muistelmia, Virpi Hämeen-Anttila

Tapetinvärinen

Toisten muistelmia

Virpi Hämeen-Anttila

Suomi, 2012
Otava

Kirjailija löytää sattumalta lehtihaastattelun, jossa esiintyy hänelle vuosikymmenten takaa tuttu henkilö. Ystävyys Mimiksi itseään kutsuvan tytön kanssa alkoi hyvin mutta muuttui vähitellen painajaiseksi, jonka muistot ovat kirjailijalle yhä vaikeita käsitellä.

Naisten välinen suhde katkesi aikuisuuden kynnyksellä ja unohtui vuosikymmeniksi. Nyt Mimi on ottanut uuden nimen ja muuttunut ulkonäöltään lähes tunnistamattomaksi. Hänkin on alkanut kirjoittaa: naisten yhteinen historia muovautuu uusiksi tavalla, joka pelottaa kirjailijaa. Onko Mimi varastanut hänen nuoruudenpäiväkirjansa, jotka sisältävät kuvauksia vuosista joita hän itse ei kunnolla muista?

Kirjailija päättää etsiä Mimin käsiinsä, mutta etsintä muuttuu koko ajan pelottavammaksi ja epätodellisemmaksi. Keitä ovat oudot vastaantulijat, jotka tuntevat hänet paremmin kuin hän itse? Kenen muistoista on loppujen lopuksi kysymys?

Kirjan aiheita

minä, fikt, Mimi, psykologiset romaanit, psykologinen jännityskirjallisuus, kehitysromaanit, omaelämäkerrallisuus, sisäkertomukset, päiväkirjat, ihmissuhteet, naiset, lapsuus, muistot, lihavuus, tytöt, ulkopuolisuus, traumat, käsittely, menneisyys, kieltäminen, todellisuuden muuttuminen, uusi henkilöllisyys, lapsuudenystävät, sivupersoonat, kirjailijat, kaupungit, Helsinki, 2010-luku.