Täyttä puuta : pilko, pinoa ja kuivaa : puulämmittämisen taito, Lars Mytting

Täyttä puuta

Pilko, pinoa ja kuivaa : puulämmittämisen taito

Lars Mytting Seppo Hovila

Tekniikka, Teollisuus ja Infrastruktuuri
Suomi, 2013
Bazar

Täyttä puuta kertoo puulämmityksen perinteestä ja on samalla perusteellinen tietolähde polttopuusta ja puun polttamisesta.

Pohjolassa puulämmitys on sekä välttämättömyys että osa kulttuuria. Kulutamme Suomessa noin 5 miljoonaa kuutiometriä polttopuuta vuodessa, ja kulutus lisääntyy samaa tahtia kuin sähkön hinta nousee. Puu on ilmastoneutraalia bioenergiaa, jonka rooli on tulevaisuudessa tärkeämpi. Hakkuu ja lämmitys voidaan tehdä järkevästi tai vähemmän järkevästi.

Kirja on täynnä tietoa polttopuun ostosta sekä eri tavoista pinota, kuivata ja lämmittää. Se käsittelee myös metsänhoitoa, ympäristöasioita sekä moottorisahojen ja uunien historiaa. Tärkeä osa kirjaa ovat kohtaamiset puuhun lämpimästi suhtautuvien ihmisten kanssa. Hyödyllinen kirja antaa arvokkaita näkemyksiä kaikille puulla lämmittäville - sekä puunsa säkissä ostaville ja mökillä halkoja hakkaaville että todellisille harrastajille. Paljon rahaa säästyy kun ostetaan ja lämmitetään oikein ja takkatulen ääressä on silloin mukavampaa.

Myynnissä olevat kirjat

Kunto
Sidosasu
Hinta
Erinomainen
Sidottu
12.00 €

Kirjan aiheita

puu, puulajit, polttopuu, kuivatus, tulisijat, lämmitys, työvälineet.