Tomaatti, Sonja Lumme

Tomaatti

Sonja Lumme

Ruoka ja juoma
Suomi, 2017
Readme

Mahtavan makea, mehukas ja täyteläinen - se maailman paras tomaatti on itse kasvatettu!

Auringon kypsyttämää, mehevää tomaattia maistanut ei tuota makua unohda, ja kesän kruunaa ensimmäinen tertusta poimittu oma hedelmä. Yhä useampi haluaakin kasvattaa tomaattinsa itse, joko puutarhassa, kasvihuoneen lämmössä tai oman parvekkeensa suojissa. Itse kasvatettu tomaatti on ylivertainen maultaan, ja myös ravintoarvoiltaan lyömätön verrattuna marketin hyllyltä poimittuun.

"Tomaatti! Harrastajan käsikirja" neuvoo kasvatuksessa aina siemenestä sadonkorjuuseen saakka. Miten kasvattaa tanakat taimet, miten selvitä kosteiden kesien haasteista? Miten aspiriini ja nokkonen suojele-vat tomaattikasvustoa? Voisiko satoa aikaistaa, miten varkaat poistetaan ja täytyykö tomaatit latvoa? Mitä eroa on perinnelajikkeella ja hybridillä? Mikä tomaatti-lajike on se maistuvin ja satoisin, ja mikä sopii parhai-ten kasvihuoneeseen, avomaalle tai parvekkeelle? Vanhat hyväksi havaitut kikat sekä uudet niksit ja kasvatusmenetelmät takaavat sen, että jokainen voi saada komean tomaattisadon.

Kirjassa on myös oma osuutensa sadon hyödyntämiselle: maistuvat tomaattireseptit tuovat veden kielelle ja innostavat kokkaamaan tomaateista perinteisiä herkkuja ja uusia makuja. Myös eri tavoin säilömällä talletetaan tomaatin ihana maku sekä tärkeät ravintoaineet talven varalle.

Runsas kuvitus esittelee kiinnostavat lajikkeet, ja havainnolliset työkuvat ohjaavat puutarhuria selkeästi ja konkreettisesti. Kirjan avulla noviisikin kasvattaa ne maailman makeimmat tomaatit, ja pitemmälle ehtinyt konkari löytää kosolti uusia vinkkejä.

Myynnissä olevat kirjat

Kunto
Sidosasu
Hinta
Uusi
Sidottu
25.00 €

Kirjan aiheita

tomaatti, viljely, lajikkeet, vihannesviljely, puutarhaviljely, ruokaohjeet.