Voi maamme, Suomi = Finland : what a country!, Roman Schatz

Voi maamme, Suomi = Finland

What a country!

Roman Schatz Pertti Jarla

Maantiede, Yhteiskunta ja politiikka
Johnny Kniga
Suomi, 2014
WSOY

Kansallisten ajatustottumustemme riemukkaita ristikuulusteluja.

Kuinka Suomi aikoo pelastaa Euron?, kysyi Saksan radion toimittaja Roman Schatzilta kesällä 2013. Tajuavatko suomalaiset, kuinka kusessa he ovat?

Roman Schatz on saanut seurata, miten tämä pieni kansa teki perinpohjaisen kurssinvaihdon Idästä Länteen, miten se pikavauhtia vaurastui, ja yritti hampaat irvessä rentoutua cocktailien, lumilautailun ja nettipokerin parissa. Hän on saanut todistaa basilikaruukkujen ja marihuanan, optiomiljonäärien ja prostituution, Big Brotherin ja PopUp-ravintoloiden saapumisen Suomeen.

Mutta kuinka meidän käy Nokian jälkeen, kun Putinin Venäjä on naapurina ja uusi uljas Eurooppa on toimintakyvytön sirkus?

Noin 12 Suomea ja suomalaisuutta luotaavaa esseetä. Ennakkoluulottoman isänmaallisesti. Suomeksi ja englanniksi samoissa kansissa. Teoksen kuvittaa Fingerporin läänitaiteilija Pertti Jarla.

Roman Schatz on median moniottelija ja Suomen kansalliskirjailija.

Hakemaasi kirjaa ei tällä hetkellä löydy varastosta. Voit lisätä kirjan toivelistallesi ja saat ilmoituksen kun kirja tulee myyntiin.

Kirjan aiheita

huumori, suomalaisuus, suomalaiset, kansanluonne, Suomi-kuva, tapakulttuuri, suomen kieli, merkkihenkilöt, pakinat, kansallinen identiteetti, kulttuuri-identiteetti, Suomi.