Kirjallisuuspalkinnot

Suomessa jaetaan vuosittain useita kymmeniä kirjallisuuspalkintoja eri teemoittain. Täältä löydät listan muutamasta, joihin tutustumalla voit löytää uusia mielenkiintoisia kirjoja ja kirjailijoita.


Kaunokirjallisuus

Finlandia

Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön vuosittain jakama tunnustus kansalaisen ansiokkaasta romaanista.

Tiiliskivi

Tiiliskivi on Teema ry:n vuosittain jakama palkinto, joka myönnetään teokselle joka on jäänyt valtamediassa vaille ansaitsemaansa huomiota.

Vuoden johtolanka

Vuoden johtolanka on Suomen dekkariseura ry:n vuosittain jakama palkinto merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta.

Fantasia

Kuvastaja

Kuvastaja on Suomen Tolkien-seuran vuosittain jakama palkinto, joka myönnetään valitaraadin parhaaksi katsomalle suomalaiselle fantasiakirjalle.

Tähtifantasia

Tähtifantasia on Helsinki Science Fiction Seuran vuosittain jakama palkinto, joka jaetaan parhaalle käännösfantasiakirjalle.

Tieteiskirjallisuus

Tähtivaeltaja

Tähtivaeltaja on Helsinki Science Fiction Seuran vuosittain jakama palkinto, joka jaetaan parhaalle suomeksi ilmestyneelle science fiction -kirjalle.

Kirjailijat

Aleksis Kivi

Aleksis Kiven palkinto on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran jakama elämäntyöpalkinto suomenkielisen kaunokirjallisuuden tukemiseksi.

Eino Leino

Eino Leinon palkinto on suomalainen kirjallisuuspalkinto joka jaetaan joko erittäin arvokkaasta teoksesta tai arvokkaana pidettävästä julkaisutoiminnasta.

Waltari

Waltari-palkinto on Suomen Kirjaliiton jakama kirjallisuuspalkinto nuorelle kirjailijalle.