26.02.2018 | blogi

Osana Kirjaverkkoa - OllinOnnin tarina

Kirjat ovat osa kulttuuria, historiaa sekä ne kertovat menneisyydestä oman tarinansa. Kirjojen sivuilta on mahdollista nähdä muutokset ajassa, asenteissa ja kulttuureissa. Ilman antikvariaatteja ja divareita vanhoja kirjoja ei olisi mahdollista saada käsiinsä. Kirjaverkon kautta antikvariaatit ja divarit saavat tuotua kirjavalikoimansa helpommin useamman ulottuville. Yksi Kirjaverkon kaupoista on OllinOnni. Nyt tutustumme hänen tarinaansa.


OllinOnni on perustettu 2004 huonekalujen ja muun antiikin kaupaksi. Kirjakauppa OllinOnnissa alkoi, kun omistaja Olli Lindfors osti kotkalaisen antikvariaatin kaikki kirjat. Aluksi valikoima oli verkossa pitkään n. 500 kirjaa. Tätä määrää ei ollut tarkoitus nostaa, mutta maailma muuttuu. Nyt Lindfors on vuorostaan ostanut Karhulan osto- ja myyntiliikkeen kirjat ja tavoitteena on saada myyntiin 50 000 kirjaa.

“Vuosien varrella olen ostanut kaksi muuta antikvariaattia lisää sekä yhden englanninkielisten kirjojen maahantuojan loppuvaraston. Olen huomannut sen kirjoissa piilevän viehätysvoiman.”

Olli Lindfors uusien kirjojensa keskellä.

Miten OllinOnni löysi Kirjaverkon?

Monet kirjojen ja vaatteiden myymälät ovat siirtyneet täysin verkkoon. Kivijalkaliikkeen ylläpito ei aina kannata, vaan verkko on avannut vaivattoman mahdollisuuden hankkia haluamansa ilman, että itse liikkeeseen tarvitsee vaivautua. Tämän huomasi myös OllinOnnin omistaja.

“Tällä hetkellä minulla on kaksi verkkokauppa. Kirjoille oma ja muille esineille, kuten huonekaluille, oma. Varsinainen liikkeeni sijaitsee Karhulassa, ja se on avoinna kerran kuukaudessa, aina kuun ensimmäisenä sunnuntaina.”

Verkkokaupat vaativat näkyvyyttä, verkostoja sekä kävijöitä. Helppoa tietä sellaiseen ei aina ole, mutta Lindfors huomasi, että Kirjaverkon kautta hän voisi tuoda myyntiin valikoimansa paremmin ja kattavammin laajemmalle kävijämäärälle. Kirjaverkko on tuonut asiakkaan ulottuville verkkopalvelun, jonka kautta entisiä kirjoja on helppo hankkia kotiin nopeasti. Lisäksi toimituskulut eivät kasva liian isoiksi, koska asiakas voi tarkkailla ostoksia tehdessään toimitusmaksun suuruutta.

“Olen innoissani Kirjaverkon tulevaisuudesta, ja näen sen olevan ehdottomasti paras myyntikanava kauppiaille.”


Miten Kirjaverkko toimii?

Kirjaverkko on ainoa portaali, joka on rakennettu aidoksi verkkokaupaksi. Useammassa muussa vanhoja kirjoja välittävissä portaalissa kauppa tehdään ennakkomaksuilla. Kirjaverkon kiinteä toimituskulu on asiakkaalle yksinkertainen ja selkeä, koska koria täyttäessään tietää aina, paljonko toimitus tulee maksamaan.

“Kirjaverkossa kirjat ovat myös ns. minun omassa kaupassani. Tästä syystä on mahdollisuus myös tehdä asiakaskampanjointia. Myynti onkin Kirjaverkon ansiosta lisääntynyt, ja saan asiakkaan palaamaan uudelleen juuri minun kauppaan. Ostaja seuraa laatua.”

Kirjat syötetään helposti järjestelmään. Yhteistyökauppiaan ei tarvitse lisätä tietokantaan kuin kuva kirjasta, sen hinta ja hyllypaikka. Kirjaverkko linkittää sen myös OllinOnnin omille sivuille. Kirjaverkon tarjoaman rajapinnan kautta kirja voi mennä myyntiin myös muihin portaaleihin.

“Olin aiemmin toisessa portaalissa kauppiaana, ja kannan siirto onnistui kuvineen erittäin hyvin. Samoin ostaessani toisessa portaalissa olevan kauppiaan, Kirjaverkko siirsi kirjat kätevästi omaan kantaani.”Tutustu OllinOnniin: www.ollinonni.fi

Haluatko kauppiaaksi? www.kirjaverkko.fi/kirjaverkko